23 august sau cum poate petrece copilul de azi o zi în... comunism

Iata-ne din nou în capsula timpului care ne-a teleportat din perioada în care Bucureștiul era Micul Paris direct in comunism. Wow! Parcă ceasul merge invers!

Ne-am pus în pielea bunicilor noștri când erau copii și am călcat timid pragul Muzeului Comunismului din București, care înfățisează un apartament din perioada „epocii de aur”. De la balcon, ne surâde Ceaușescu, președintele republicii din acea vreme...

La miliție!

La intrare este imaginată o secție de miliție. Ne-am amuzat interpretând o scenă de arestare, îmbrăcându-ne în uniformă de milițian, care avea în dotare un bulan și cătușe. Dar parca nu era râsul nostru... Am învățat să folosim mașina de scris și am încercat să dăm un telefon de pe fix, dar cred că a intevenit cuplajul și am fost nevoiți să batem în furcă... parcă eram în meeting room. Am încercat apoi să vedem MIHAELA, dar nu am găsit telecomanda(ha, ha, ha) și oricum parabolica fusese doborâtă de pe casă de vânt, așa că ne-am lăsat pagubași. Ne-am bucurat însă să ascultăm povești la pick-up și muzică la casetofon:”Ce mică-i vacanța mare...”, asta am constatat și noi. Cel puțin în această privință gândim la fel...Apoi am fost invitați în sufragerie, unde gazdele nostre au vrut să ne servească cu un CICO, însă rămasese doar sticla. Cel puțin am încercat sifonul sau apa carbogazoasă de astazi(în traducere liberă). Pentru că se lăsase frigul și nu era nici lumină, nici căldură, gazdele noastre ne-au dat o haină în plus și căciuli ca să rezistăm(vezi foto). Am probat și cravata de pionier și ne-am decorat cu șnururi albastre, roșii și galbene, funcție de meritele fiecăruia.

Evacuarea!

La un moment dat, deoarece devenisem prea gălăgioși, am fost trimiși afară la joacă. Și așa, am coborât din capsula timpului și am revenit în aceeași zi, 23 august, dar în alt an, în care copilul se bucură altfel...

After school CoolTure MindS(zona Piața Victoriei – Titulescu), situat în inima sectorului 1, oferă copiilor programe de dezvoltare personală pline de experiențe memorabile, consolidând astfel cunoștințele pentru întreaga lor viață. Accentul nostru principal este pe educația bazată pe experiențe, unde învățarea practică primează în fața teoriei.

În cadrul after school CoolTure MindS se desfășoară în fiecare an Școala de Vară, cu abordări tematice captivante. Pe tot parcursul anului organizăm cursuri și ateliere de limbă engleză, germană, spaniolă, abac japonez/calcule mentale, șah, robotică, autoapărare și dezvoltare personală.

Înscrierile în programul de after school sunt deschise elevilor care învață la Școala 3 “Nicolae Titulescu”, Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”, Școala Gimnazială 1 „Sfinții Voievozi”, Școala „Pia Brătianu”, Școala „Ion Heliade Rădulescu”, Școala 170 „Geo Bogza”, Școala Gimnazială nr.5, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. În situația în care copilul dumneavostră învață la o altă școală, vă rugăm să ne contactați pentru o ofertă personalizată.

Previous
Previous

O călătorie subterană cu ... gust sărat

Next
Next

O poveste de acum 100 de ani – Muzeul MICUL PARIS