Episoade de vacanță: o lume plină experiențe senzoriale la microrezervația naturală din Constanța

Vremea frumoasă din vacanța de ski ne-a schimbat planurile…Natura ne-a oferit mult soare în loc de zăpadă și pentru că am fost hotărâți să ne bucurăm de fiecare zi, ne-am pregătit rucsacul și am pornit într-o excursie la…mare. Voia bună ne-a zâmbit încă din tren. Chiar și timpul s-a bucurat împreună cu noi, fiindu-ne partener de glume și ghidușii.

La microrezervația din Constanța, primii care ne-au întâmpinat cu un nechezat politicos au fost căluții: 14 specii diferite cărora copiii le-au oferit din palmă fân pe săturate la ora micului dejun și mângâieri nenumărate, dezmierdându-i fascinați de sociabilitatea cabalinelor.

Vecinii acestora, păunii, ne-au încântat cu un dans profesionist, în care mișcările păreau de flamenco, cozile lor desfăcându-se asemenea unui eventai multicolor.

Pelicanul a aplecat respectuos capul în semn de salut, pentru că, nu-i așa, nu e frumos să vorbești cu gura plină. Pardon, punga!

Doamna lamă, impresionată se pare de educația copiilor noștri, s-a abținut de la gesturi nepoliticoase(știți doar că lama scuipă) și s-a comportat ireproșabil, chiar dacă copiii noștri sunt atât de frumoși încât ar fi putut să o facă cu o conotație pozitivă, dar populară…

Zebra ne-a oferit lecții temeinice de educație rutieră, învățându-ne ca trebuie să o căutăm când vrem să traversăm dornici să ajugem în parc.

Și pentru că în tren am tot jucat “fazan”, nu am ratat ocazia de a-l cunoaște, de astă dată nu ca joc, ci ca specie de pasăre. Deși ne place mult să alergăm, nu ne-am întrecut cu el pentru că nu aveam nicio șansă să atingem viteza lui, care poate ajunge la 60 km/h.

Știați că alpaca mormăie? Nici noi. Credeam că este un urs și când colo am dat nas în nas cu prietenoasa blănoasă. Dornică de mângâieri, s-a bucurat minute în șir de atingerile copiilor, apoi fericită a început să fredoneze. Da, da, alpaca știe să cânte!

Când ne-a văzut, un papagal imperial, dornic de conversație, ne-a tot ținut de vorbă. S-a prezentat, ne-a întrebat ce facem și a insistat să socializeze cu noi. Vorbă lungă…era să pierdem spectacolul de la delfinariu.

Acrobați desăvârșiți, delfinii Ni-Ni și Chen-Chen împreună cu alți prieteni ai lor ne-au încântat cu salturile lor admirabile. Și dacă nu ați aflat până acum, din 8 martie, Chen-Chen este mama primului pui de delfin născut în captivitate, care este cetățean român: Baby.

Aceste experiențe senzoriale i-au învățat pe copiii noștri multe lucruri importante despre natură, respect față de animale și responsabilitate, consolidându-le cunoștințele într-un mod practic și memorabil. La CoolTure MindS, ne mândrim cu programele noastre de dezvoltare personală bazate pe experiențe, care oferă copiilor noștri oportunități unice de învățare și creștere într-un mediu distractiv și interactiv.

CoolTure Minds – before&after school situat în inima sectorului 1, oferă copiilor programe de dezvoltare personală pline de experiențe memorabile, consolidând astfel cunoștințele pentru întreaga lor viață. Accentul nostru principal este pe educația bazată pe experiențe, unde învățarea practică primează în fața teoriei.

Previous
Previous

Să fim VERDE, la minte și la trup!

Next
Next

Profesorii noștri de la CoolTure MindS strălucesc în lumina reflectoarelor!