Știința este magică și învățarea este doar o joacă la Orașelul Cunoașterii

În a treia zi a vacanței de toamnă, copiii de la after school CoolTure MindS din Sectorul 1 al Bucureștiului au avut privilegiul de a explora o minunată lume a cunoașterii, de a-i dezvălui mistere vizuale, de a-și pune la încercare gândirea strategică și de a se bucura de învățarea interactivă la Orășelul Cunoașterii. Acest labirint educațional de învățare interactivă este un loc unde copiii au șansa de a-și dezvolta curiozitatea și de a se conecta cu lumea cunoașterii printr-un proces plin de joc și distracție. Orășelul Cunoașterii din sectorul 1 al capitalei este primul muzeu interactiv din România dedicat științei, care își propune să împrietenească copiii cu științele printr-un limbaj simplu și amuzant.

Una dintre atracțiile majore a fost domeniul optică. Copiii au avut ocazia să exploreze misterele iluziilor optice. Ei au înțeles cum creierul interpretează informația vizuală și au experimentat diverse efecte optice surprinzătoare.

Dar experiența a fost mult mai vastă. Copiii au construit un circuit electric, au testat o bancă muzicală inedită și un pian cu linguri, au rezolvat puzzle-uri matematice și au măsurat viteza lor de reacție la reflexometre cu butoane. S-au confruntat cu fenomene fascinante, cum ar fi forța apei, surubul lui Arhimede și fenomenul vortex.

Apoi, au experimentat știința și mecanica într-un mod interactiv, construind poduri fără cuie sau lipici și realizând angrenaje de roți dințate. Au avut ocazia să joace baschet cu aer și să-și măsoare viteza pe distanța de 10 metri.

Orășelul Cunoașterii i-a provocat să-și testeze abilitățile și în alte moduri. Ei au rezolvat puzzle-uri fără să vadă piesele, au ghicit conținutul unei cutii doar pipăind-o și au explorat misterele oglinzilor.

Această experiență nu a fost doar o zi de aventură, ci și o zi în care copiii au descoperit că învățarea poate fi amuzantă și distractivă. Au descoperit că știința și tehnologia sunt povești fascinante, pe care le pot experimenta în mod direct, iar învățarea devine o aventură plină de surprize

Previous
Previous

CoolTure MindS la Mina Kids – Mina Museum – o lume fantastică, plină de magie

Next
Next

Mini-arhitecții în acțiune : copiii de la CoolTure MindS și-au construit propria lume la Muzeul Satului