3,2,1... zâmbiți, vă rog! :)
De Ziua Mondială a fotografiei, elevii CoolTure MindS au vizitat Muzeul Recordurilor Românești, care deține în acest moment 7 recorduri Guinness
Pe 19 august celebrăm 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐅𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞𝐢! Și nu oriunde, ci în 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨 𝐯𝐞𝐜𝐡𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, care ilustrează evoluția tehnologiei fotografice de-a lungul timpului.
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 permanentă, „𝐕𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐞𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐋𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬” a fost realizată în 𝟏𝟖𝟐𝟔 de către inventatorul francez 𝐉𝐨𝐬𝐞𝐩𝐡 𝐍𝐢𝐜𝐞́𝐩𝐡𝐨𝐫𝐞 𝐍𝐢𝐞́𝐩𝐜𝐞, printr-un proces numit 𝐡𝐞𝐥𝐢𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞, după o 𝐞𝐱𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟖 𝐨𝐫𝐞. Interesant, nu-i așa? Dacă stăm să ne gândim la cât durează astăzi să facem o fotografie.
Aparate Foto din Lumea Veche
Copiii au fost fascinați de colecția de aparate foto de epocă, cu peste 5.000 de piese. Acestea arată cum au încercat oamenii de-a lungul timpului să surprindă momente speciale. De la primele camere masive până la cele mai mici și mai elegante aparate, toate spun o poveste despre dorința oamenilor de a păstra amintiri.
Tirbușoane Magice
Știați că există tirbușoane care nu doar deschid sticle de vin, dar și sticlute de parfum sau cerneală? Muzeul deține o colecție de peste 30.000 de tirbușoane care arată cât de creativi au fost oamenii în a face din deschisul sticlelor o adevărată artă! Este inclus in aceasta colectie cel mai mare tirbuson din lume (are doar rol decorativ) facut din metalul folosit la Podul Londrei, demolat pe la 1830, cat si cel mai scump achizitionat vreodata la o licitatie.
Fiare de Călcat... Magice?
Ei bine, da! Muzeul are cea mai mare colecție de fiare de călcat din lume, cu peste 35.000 de piese. Elevii au învățat cum aceste fiare de călcat nu doar îndreptau hainele, ci erau și opere de artă, unele încălzite cu jar sau apă fierbinte! Acum, calcă perfect orice haină, dar cu un stil cu totul deosebit.
Trivetele – Supereroii Necunoscuți
Ați auzit vreodată de trivete? Ele sunt mici suporturi care protejează mesele de fierul de călcat fierbinte. Dar ce-i și mai tare e că în muzeu sunt peste 15.000 de trivete din întreaga lume, unele dintre ele cu forme și modele atât de frumoase încât par ieșite dintr-un film de aventuri.
Timbre care Povestesc Istoria
În muzeu, elevii au descoperit peste 50.000 de timbre care arată cum arăta România acum foarte, foarte mulți ani. Au învățat cum o simplă bucată de hârtie poate spune povești despre oameni și locuri din trecut.
After school CoolTure MindS(zona Piața Victoriei – Titulescu), situat în inima sectorului 1, oferă copiilor programe de dezvoltare personală pline de experiențe memorabile, consolidând astfel cunoștințele pentru întreaga lor viață. Accentul nostru principal este pe educația bazată pe experiențe, unde învățarea practică primează în fața teoriei.
În cadrul after school CoolTure MindS se desfășoară în fiecare an Școala de Vară, cu abordări tematice captivante. Pe tot parcursul anului organizăm cursuri și ateliere de limbă engleză, germană, spaniolă, abac japonez/calcule mentale, șah, robotică, autoapărare și dezvoltare personală.
Înscrierile în programul de after school sunt deschise elevilor care învață la Școala 3 “Nicolae Titulescu”, Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”, Școala Gimnazială 1 „Sfinții Voievozi”, Școala „Pia Brătianu”, Școala „Ion Heliade Rădulescu”, Școala 170 „Geo Bogza”, Școala Gimnazială nr.5, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. În situația în care copilul dumneavostră învață la o altă școală, vă rugăm să ne contactați pentru o ofertă personalizată.